Babysim


Babysim Nybörjare

Babysim Nybörjare lämpar sig för barn från 3-7 månader. I nybörjardelen är målet att barnen ska trivas i vattnet samt få en tidig och god vattenvana.

Vi övar på magläge, olika rygglägen, flythjälpmedel samt introducerar dyket där målet är att barnen ska lära sig att viljemässigt hålla andan på väg ner mot vattnet. Målet är även att ge er föräldrar viktig kunskap om hur ni på ett säkert och främjande sätt kan bada med era barn.

Babysim Fortsättning

Babysim Fortsättning lämpar sig för de barn som gått nybörjarkursen, eller om barnet är över 7 månader vid kursstart.

Här övar vi på att utveckla dyken och jobba mot målet att barnen själva ska vilja ta initiativet ner i vattnet. Vi använder oss av flythjälpmedel för att öva balans och sparkar samt att barnen ska kunna ta sig fram själva i vattnet och därmed bli mer självständiga. Vi fortsätter även med att träna på att barnen ska trivas i flytläge på rygg som barnen känner igen från nybörjarkursen och fortsätter att öva mot målet att barnen själva ska kunna rotera från simläge till flytläge.

Babysim Avancerad

Babysim Avancerad lämpar sig för barn som har genomfört kursen babysim fortsättning.

Vi jobbar mycket på att barnen ska bli så självständiga i vattnet som möjligt. Det innebär att vi utvecklar dyken ytterligare och övar på att barnen ska kunna greppa stång/kant, flyta och sparka sig fram både över och under vattnet.

Målet med kursen är att få barnen att kunna praktisera självräddning i vattnet. Vi övar det både genom att lära barnen att vända om och simma tillbaka till kant men även att ramla i och rotera över till flytläge.

Miniplask

Miniplask lämpar sig för barn som är från 11 månader upp till 2,5 år. Inga förkunskaper krävs.

Målet med miniplask kursen är att barnen ska på ett lekfullt och roligt sätt få fortsätta utveckla sin vattenvana utifrån ens egna förkunskaper. Vi övar på simläge, flytläge, rotation, dyk, balans, sparkar, greppa.


I miniplask kan både barn som har gått alla babysim stegen gå men även barn som inte har några tidigare förkunskaper men är över 11 månader. Det är för att vid 11 månaders ålder så brukar övningarna i miniplask fungera bättre men även tempot i kursen och att det är mer lekar och sånger.